Menu

Quickscan btw: inzicht in kansen en risico’s

De wereld van btw is complex. Er zijn veel verschillende vrijstellingen en nog meer uitzonderingen op de regels. Wij snappen dat het voor ondernemers lastig is om dat allemaal scherp te hebben. Voor bedrijven die zeker willen weten of ze niet te veel btw betalen, is er de quickscan btw van Countus Audit.

De btw speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering. De bedragen die in omloop zijn, kunnen hoog zijn. Dat geldt voor zowel kleine als grote ondernemingen, nationaal en internationaal opererend. U wilt natuurlijk voorkomen dat u onnodig te veel betaalt of juist moet bijbetalen.

 

In control

Halbe van den Berg, btw-specialist: “Ondernemers hebben veel vragen over de btw. Hebben we wel of geen recht op aftrek van de voorbelasting? Zijn de regelingen omtrent vrijstellingen gewijzigd? Maken we optimaal gebruik van de mogelijkheden? Met de quickscan btw kunnen we deze vragen snel en efficiënt beantwoorden.”

“We signaleren knelpunten en presenteren de resultaten overzichtelijk in een online rapportage. Op die manier zorgen onze accountants en adviseurs ervoor dat u in control bent als het gaat om de btw.”

 

Opzet van de btw-scan

De btw-scan begint met een digitale vragenlijst die u als ondernemer of controller kunt invullen. We stellen daarin diverse vragen over uw bedrijfsactiviteiten. Zo krijgen we een goed beeld van uw activiteiten. Ook kunt u relevante documenten uploaden, zoals leveringscondities en koopovereenkomsten, die we vervolgens onder de loep nemen.

De voordelen van de quickscan btw op een rij:

  • kansen en risico’s overzichtelijk in beeld
  • zekerheid omtrent het voeren van een correcte financiële administratie
  • verlaagde kans op naheffingen en boetes door de fiscus
  • praktische adviezen om voordeel te behalen

 

Kleinschalig of uitgebreid

Met de quickscan kunnen wij u op een effectieve manier adviseren over de omzetbelasting. De btw-scan kan kleinschalig van opzet zijn, maar ook uiterst uitgebreid. Het is maar net waar u behoefte aan heeft.

Stuiten onze adviseurs op knelpunten? Dan bespreken we dat en adviseren we u over de vervolgstappen die u kunt zetten. Waar nodig gaan we in gesprek met de Belastingdienst, waarmee Countus Audit een Convenant horizontaal toezicht heeft.

 

Quickscan aanvragen?

Wilt u meer weten over de quickscan btw? Vul het contactformulier in of neem contact op met een van onze accountants.

Ik wil graag meer weten over de quickscan btw